ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

1. Χάρτης Υγείας Κεντρικής Μακεδονίας.

Το ΠΑΣΟΚ ταυτίστηκε με την δημιουργία του ΕΣΥ με πρωτεργάτη τον Π. Αυγερινό (Ν.1397/83) και θεμελιωτή του τον αείμνηστο Γιώργο Γεννηματά. Είναι το κόμμα που έκανε την σημαντικότερη μεταρρύθμιση (Ν.2889/2001) η οποία έμελλε να μείνει μετέωρη διότι ακυρώθηκε σε μεγάλο βαθμό.
Με βάση αυτή την Ιστορία και την εμπειρία 30 χρόνων ΕΣΥ, με βάση τις προκλήσεις των καιρών, πρέπει η πολιτική πρότασή μας για Μεταρρύθμιση του ΕΣΥ, να περιλαμβάνει αλλαγές και προτάσεις που δεν θα αλλοιώνουν την βασική μας πολιτική επιλογή: Η Υγεία του Ελληνικού λαού είναι Δημόσιο Αγαθό και υποχρέωση του Κράτους προς τους πολίτες, με σύγχρονους όμως όρους και προϋποθέσεις, χωρίς λαϊκισμούς και λάθη του παρελθόντος στη διαχείριση του ΕΣΥ. Ανάμεσα στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν είναι και η επικαιροποίηση του Χάρτη Υγείας.
Το ΕΣΥ χαρακτηρίζεται από ένα πυκνό δίκτυο νοσοκομειακών μονάδων υγείας, πολλές εξ αυτών με τις παρούσες συνθήκες δεν στοιχειοθετούν την ύπαρξή τους, δεδομένου ότι τα πληθυσμιακά, επιδημιολογικά, οικονομικά και άλλα κριτήρια έχουν φανερά μεταβληθεί. Προπαντός έχουν αλλάξει ριζικά τα συγκοινωνιακά δεδομένα και συνεπώς η προσβασιμότητα στις νοσοκομειακές μονάδες. Για το λόγο αυτό προτείνουμε τη χάραξη ενός νέου Χάρτη Υγείας, με 3 κύριους άξονες.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s